close
دانلود آهنگ جدید
مجله سلامت

رزتمپ

سیب

کلیات گیاه شناسی

 

درخت سیب در یبشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست که می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دینا انرا می شناسند.

 

در کشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .

 

سیب انواع مختلف درد . انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین درد .

 

ترکیبات شیمیایی:

 

سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند.

 

موادی که در یک سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :

 

انرژی                         258 کالری

 

پروتئین                       1/2 گرم

 

چربی                        1/6 گرم

 

مواد نشاسته ای       59/6 گرم

 

کلسیم                    24 میلی گرم

 

فسفر                      10 میلی گرم

 

آهن                        1/2 میلی گرم

 

ویتامین آ                  360 واحد

 

ویتامین ب 1              0/15 میلی گرم

 

ویتامین ب 2             0/08 میلی گرم

 

ویتامین ب 3             0/1 میلی گرم

 

ویتامین ث                18 میلی گرم

 

ناگفته نماند که ویتامین های وجود در سیب بیشتر در پوست سیب وزیر پوست آن قرار درد بنابراین آنهایی که می توانند پوست سیب را هضم کنند بهتر است که آنرا با پوست میل کنید و اگر می خواهید پوست آنرا بکنید بهتر است که سیب را خیلی نازک پوست کنبد

 

خواص داروئی:

 

1)سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت درا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد

 

2)سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار برد . بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود .سیب را می توان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلان استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین  و ویتامین های آن حفظ می شود.

 

3)شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.


ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • جمعه 15 آذر 1392,17:7
  • نظرات ()
  • زردآلو

     

    نام علمی Armeniaca bulgar

    کلیات گیاه شناسی

     

    درخت زردول بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .

     

    درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوک تیز و برنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید متمایل به قرمز است .

     

    میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد.

     

    هسته زردآلو صاف ، قهو های و یبضی شکل است در داخل هتسه مغز آن قرار درد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .

     

    ترکیبات شیمیایی:

     

    در صد گرم زردآلوی بدون هسته مواد زیرموجود است

     

    انرژی 54 کالری

     

    آب 84-81 گرم

     

    مواد قندی 12-10 گرم

     

    پروتئین 1 گرم

     

    کلسیم 18 میلی گرم

     

    فسفر 23 میلی گرم

     

    سدیم 1 میلی گرم

     

    پتاسیم 280 میلی گرم

     

    آهن 0/5 میلی گرم

     

    ویتامین آ 2700 واحد

     

    ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم

     

    ویتامین ب 2 0/04 میلی گرم

     

    ویتامین ب 3 0/6 میلی گرم

     

    ویتامین ث 10 میلی گرم

     

    اسید سالسیلیک 1/5 گرم

     

    مواد نشاسته ای 6/35 گرم

     

    آلبومین 0/45 گرم

     

    چربی 0/12 گرم

     

    مغز زردآلو دارای 40% روغن ،مقدری پروتئین ، قند اسانس و ویتامین های A و C و B17 کبالت

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 27 تير 1392,8:51
  • نظرات ()
  • پسته

     

    نام علمی Pistaca

    کلیات گیاه شناسی

     

    پسته درخت دوپایه ای است که ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و بحالت خودرو در ایران و افغانستان

    می روید .

     

    برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از 2 یا 3 برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است وبرنگ سبز روشن می باشد . گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است .

     

    ترکیبات شیمیایی:

    پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است .

     

    در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :

     

    آب 5/2 گرم

     

    پروتئین 20 گرم

     

    مواد چرب 54 گرم

     

    مواد نشاسته ای 15 گرم

     

    کلسیم 130 میلی گرم

     

    فسفر 500 میلی گرم

     

    آهن 7/5 میلی گرم

     

    پتاسیم 950 میلی گرم

     

    ویتامین آ 230 واحد

     

    ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

     

    ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

     

    خواص داروئی:

    خواص مغز پسته

     

    مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

     

    1)مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقدایر پسته بخورند .

     

    2)خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند .

     

    3)مغز و ذهن را تقویت می کند .

     

    4)برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است .

     

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 27 تير 1392,8:48
  • نظرات ()
  • چند نکته درخصوص تشخیص تخم مرغ تازه و نحوه نگهداری آن

    http://rozup.ir/up/mihantafrih/tokhm_morgh.jpg


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • چهارشنبه 04 مرداد 1391,15:50
  • نظرات ()
  •