close
دانلود آهنگ جدید
گیاهان دارویی

رزتمپ

سیب

کلیات گیاه شناسی

 

درخت سیب در یبشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست که می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دینا انرا می شناسند.

 

در کشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند .

 

سیب انواع مختلف درد . انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت و برد می باشد . سیب نوع ترش و شیرین درد .

 

ترکیبات شیمیایی:

 

سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بی مناسبت نیست که یک ضرب المثل انگلیسی می گوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی نیاز می کند.

 

موادی که در یک سیب متوسط وجود دارد بشرح زیر است :

 

انرژی                         258 کالری

 

پروتئین                       1/2 گرم

 

چربی                        1/6 گرم

 

مواد نشاسته ای       59/6 گرم

 

کلسیم                    24 میلی گرم

 

فسفر                      10 میلی گرم

 

آهن                        1/2 میلی گرم

 

ویتامین آ                  360 واحد

 

ویتامین ب 1              0/15 میلی گرم

 

ویتامین ب 2             0/08 میلی گرم

 

ویتامین ب 3             0/1 میلی گرم

 

ویتامین ث                18 میلی گرم

 

ناگفته نماند که ویتامین های وجود در سیب بیشتر در پوست سیب وزیر پوست آن قرار درد بنابراین آنهایی که می توانند پوست سیب را هضم کنند بهتر است که آنرا با پوست میل کنید و اگر می خواهید پوست آنرا بکنید بهتر است که سیب را خیلی نازک پوست کنبد

 

خواص داروئی:

 

1)سیب یک میوه قلیایی است و تمیز کننده بدن است و بعلت درا بودن پکتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می سازد

 

2)سیب را می توان برای برطرف کردن اسهال حتی برای کودکان بکار برد . بدین منظور سیب را باید رنده کرد و استفاده نمود .سیب را می توان پخت و برای آنهایی که روده تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید البته حتما ازظرف لعابی یا تفلان استفاده کنید زیرا به این طریق پکتین  و ویتامین های آن حفظ می شود.

 

3)شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا می باشد .برای تهیه شربت سیب یک کیلو سیب راشسته و با پوست قطعه قطعه کنید و در یک لیتر آب بپزید سپس آنرا با پارچه نازکی صاف کنید و چند تکه قند به آن اضافه کنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.


ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • جمعه 15 آذر 1392,17:7
  • نظرات ()
  • زردآلو

     

    نام علمی Armeniaca bulgar

    کلیات گیاه شناسی

     

    درخت زردول بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت .

     

    درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوک تیز و برنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید متمایل به قرمز است .

     

    میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان میرسد.

     

    هسته زردآلو صاف ، قهو های و یبضی شکل است در داخل هتسه مغز آن قرار درد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .

     

    ترکیبات شیمیایی:

     

    در صد گرم زردآلوی بدون هسته مواد زیرموجود است

     

    انرژی 54 کالری

     

    آب 84-81 گرم

     

    مواد قندی 12-10 گرم

     

    پروتئین 1 گرم

     

    کلسیم 18 میلی گرم

     

    فسفر 23 میلی گرم

     

    سدیم 1 میلی گرم

     

    پتاسیم 280 میلی گرم

     

    آهن 0/5 میلی گرم

     

    ویتامین آ 2700 واحد

     

    ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم

     

    ویتامین ب 2 0/04 میلی گرم

     

    ویتامین ب 3 0/6 میلی گرم

     

    ویتامین ث 10 میلی گرم

     

    اسید سالسیلیک 1/5 گرم

     

    مواد نشاسته ای 6/35 گرم

     

    آلبومین 0/45 گرم

     

    چربی 0/12 گرم

     

    مغز زردآلو دارای 40% روغن ،مقدری پروتئین ، قند اسانس و ویتامین های A و C و B17 کبالت

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 27 تير 1392,8:51
  • نظرات ()
  • پسته

     

    نام علمی Pistaca

    کلیات گیاه شناسی

     

    پسته درخت دوپایه ای است که ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و بحالت خودرو در ایران و افغانستان

    می روید .

     

    برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از 2 یا 3 برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است وبرنگ سبز روشن می باشد . گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است .

     

    ترکیبات شیمیایی:

    پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است .

     

    در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :

     

    آب 5/2 گرم

     

    پروتئین 20 گرم

     

    مواد چرب 54 گرم

     

    مواد نشاسته ای 15 گرم

     

    کلسیم 130 میلی گرم

     

    فسفر 500 میلی گرم

     

    آهن 7/5 میلی گرم

     

    پتاسیم 950 میلی گرم

     

    ویتامین آ 230 واحد

     

    ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

     

    ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

     

    خواص داروئی:

    خواص مغز پسته

     

    مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

     

    1)مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقدایر پسته بخورند .

     

    2)خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند .

     

    3)مغز و ذهن را تقویت می کند .

     

    4)برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است .

     

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 27 تير 1392,8:48
  • نظرات ()
  • زعفران

     

    نام علمی Crocus sativus

    کلیات گیاه شناسی

     

    زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل یم شود . این پیازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشدهاز غشاء های نازک قهو های رنگ می باشد . گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می شود .

     

    زعفران خیلی مرغوب قسمت کلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می دهد .

     

    برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را بر میدارند و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بستهب ندی می کنند . استندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است اعلام یم درد که باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و در صد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنین هر میلی گرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند .

     

    ترکیبات شیمیایی:

    زعفران دارای مواد چرب ، املا معدنی ف موسیلاژو اسانس های فراوان می باشد .رنگ زعفران مربوط به ماده ای بنام کروسین است که در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد آن برای حیوانات کشنده است .

     

    خواص داروئی:

     

    زعفران از نظر طبقدیم ایران گرم و خشک است . مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم الایام از آن استفاده یم شده است درمان افسردگی می باشد . این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران ینز انعکاس یافته است . شاهد آن شعر خاقانی است که می گوید :

     

    گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای

     

    چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور

     

    زعفران دارای بویی قوی و طعم تلخ می باشد :

     

    1)خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود

     

    2)اثر مسکن درد درد

     

    3) قاعده آور است .

     

    4)باعث تحریک اعصاب می شود

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 13 تير 1392,15:19
  • نظرات ()
  • هندوانه

     

    نام علمی Citrullus vulgaris

    کلیات گیاه شناسی

     

    هندوانه گیاهی است یکساله ویک پایه ساقه آن خزنده و پیچک درد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق می باشد . گلهای آن کوچک و زردرنگ است . میوه آن رگد یا دراز . پوست آن سبز رنگ و داخل آن قرمز می باشد . تخمه هندوانه بر حسب انواع مختلف آن ممکن است سیاه ، قرمز ، سفید و یا زرد باشد .

     

    ترکیبات شیمیایی:

    هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد

     

    در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است

     

    آب 92 گرم

     

    پروتئین 0/5 گرم

     

    مواد چربی 0/2 گرم

     

    نشاسته 6 گرم

     

    کلسیم 0/7 میلی گرم

     

    فسفر 10 میلی گرم

     

    آهن 0/5 میلی گرم

     

    سدیم 1 گرم

     

    پتاسیم 100 میلی گرم

     

    ویتامین آ 600 میلی گرم

     

    ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم

     

    ویتامین ب 2 0/3 میلی گرم

     

    ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم

     

    ویتامین ث 8 میلی گرم

     

    تخم هندوانه دارای حدود 30 درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

     

    خواص داروئی:

    هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است .

     

    1)هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند

     

    2)هندوانه معده را تقویت می کند

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 13 تير 1392,15:16
  • نظرات ()
  • صبرزرد

     

    نام علمی Aloe vera

    کلیات گیاه شناسی

     

    صبر زرد یکی از گیاهانی است که قبل از میلاد مورد مصرف مردم بوده است . کلئوپاترا ملکه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد که از شر آتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مدرگان خود بکار می بردند . در کتاب مقدس ام این گیاه بکرات آمده است .

     

    صبر زرد فاقد ساقه بوده و لی برگهای آن دراز و تا ارتفاع 30 سانتیمتر می رسد . گلهای این گیاه برنگ زرد می باشد که در انتهای ساقه ای که از وسط برگها خارج می شود می روید .

     

    ترکیبات شیمیایی:

     

    صبر زرد موادی نظیر آلوئین ‌فامودین ، آنترا کیون ،‌ایزوباربالوئین و مقدری در حدود 12 درصد صمغ می باشد .

     

    خواص داروئی:

     

    صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .

     

    1)تقویت کننده بدن است

     

    2)یبوست را برطرف می کند و روده ها را تمیز می کند

     

    3)برای معالجه آسم مفید است

     

    4)سوء هاضمه را برطرف می کند

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 13 تير 1392,15:14
  • نظرات ()
  • یونجه

     

    نام علمی Medicago sativa

    کلیات گیاه شناسی

     

    یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد برگهای آن دارای سه برگچه می باشد برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است .

     

    گلهای یونجه بشکل سبز و برنگ بنفش تیره یا آبی روشن است میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آنزمی باشد .

     

    یونجه ریشه ای بسیار عمیق درد و ریشه آن تا سه متر بداخل زمین نفوذ می کند و بنابراین منبع ویتامین ها و مواد معدنی است که از خاک می گیرد .

     

    یونجه از زمانهای بسیار قدیم در ایران کشت می شده است و در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح از یاران به یونان برده شد و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت . یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدر بسیار زیاد کشت می شود .

     

    زنبور عسل گل یونجه را دوست درد واز آن شهد زیادی بدست می آورد و تبدیل به عسل می کند .

     

    پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده ولی در حال خاضر بعلت درا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی نیز می رسد .

     

    ترکیبات شیمیایی:

     

    یونجه سرشار از ویتامین های A,C,E,K و همچنین دارای آمیلاز که انزیم مخصوص هضم مواد نشاسته ای است می باشد .

     

    آنزیم های بسیاری در یونجه یافت می شود بعنوان مثال می توان از امولسین ،‌اینورتاز ، و پکتیاز نام برد .

     

    یونجه دارای حدود 20%‌پروتئین می باشد پروتئین های موجود در یونجه عبارتند از :‌

     

    لیزین ،‌آرژنین ، هیستیدین ، آدنین ، فنیل آلانین ،‌آسپاراژین و سیستین . یونجه دارای اسید فسفریک نیز هست

     

    یونجه همچنین دارای منیزیوم ، آهن و مقدر جزئی ارسنیک و سیلیس است

     

    بنابراین یونجه از نظر مواد غذایی بسیار قوی است و غذای خوبی برای انسان و حیوانات است .

     

    خواص داروئی:

     

    یونجه از نظر طب قدیم ایران گرم است . البته تاره آن گرم و تر و خشک شده آن گرم و خشک است

     

    1)یونجه از نظر اینکه دارای بسیاری از مواد معدنی می باشد شیره آن برای بچه هایی که در حال رشد هستند و اسخوان بندی محکمی ندارند بسیار مفید است . حتی امروزه پودر این گیاه را در داروخانه ها می فروشند که آنرا می توان برای بچه های شیر خوار مصرف کرد .

     

    برای تهیه شیره یونجه باید مقدر 300 گرم یونجه را در یک لیتر آب ریخت و آنرا جوشانید تا مقدر آب آن به نصف تقلیل یابد سپس آنرا صاف کرده و مقدر کمی عسل به آن اضافه کنید که بصورت شربت داراید . مقدر مصرف برای طافال 200 گرم در روز است و برای اطفال شیرخوار حدود 50 گرم یم باشد که می توان به شیر آنها اضافه نمود .

     

    اشخاص بزرگسال هم برای بالا بردن انرژی می توانند از این شیره استفاده کنند

     

    2) یونجه رابصورت تازه و یا جوانه آنها رابا سالاد میل کنید . جوانه یونجه را بصورت بسته بندی شده می توانید از سوپر مارکتها خریدری کنید .

     


    ادامه مطلب

  • نوشته: Jalil
  • پنجشنبه 13 تير 1392,15:12
  • نظرات ()

  • تعداد صفحات : 2
    1 2 صفحه بعد